Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1885 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
Panicz93 napisał:
Nie, mam na myśli prace za najniższą przyjętą w Norwegii krajową przy choćby malowaniu domów u norweskiego pracodawcy. P.S. Norwegia i na czarno...? Chyba wiesz mniej niż ja o tym kraju.

skomentuje to w ten sposob...ehheheheheheheheheheheheheheheheheh hahahahahahah

wystarczy bo mnie brzuch rozbolal....

hmmm .....JEZELI uda Ci sie znalesc prace......na bialo........najnizsza stawka to 139 brutto w budowlance...ALE.........

..i wlasnie tutaj zaczyna sie zabawa...wsrod rodakow jest prawie 20 % bezrobocie ( mowie o tych co mieszkaja juz tutaj dluzej niz 6 miesiecy ) wiec kazdy lapie kazda prace na bialo jaka tylko sie trafi za rozsadne pieniadze, a norweg nie zatrudni golasa z PL bez referencji bo bedzie tanszy o 10 kr na godzinie dlatego ze ma tutaj do wyboru ludzi, ktorzy maja dobre referencje od norweskich pracodawcow ....

lykke til...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Panicz93 napisał:
Widzę że na tym forum nie ma nikogo kto choćby chciał udzielić informacji na jaki kolwiek temat. Miłego wymądrzania, chyba lepiej sobie sam poradze.

Stary...... wierz mi Ci ludzie Cie ostrzegaja!!! Norwegia jest pieknym i bogatym krajem ale my polacy nie mamy lekko. Ja przyjechalem 3 lata temu do firmy ktora wydawala sie byc na poczatek wystarczajaca, teraz sam mam problem ze znalezieniem pracy i mowie po norwesku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
A każdy przypadek jest inny więc nie będe się do końca sugerował kimś innym.
a czym sie roznisz od tysiaca innych co przyjechali w tym miesiacu

albo od 4 tysiecy co siedza na zasilkach i maja norweskie referencje i pozwolenia i znaja jezyk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Panicz93 napisał:
Widzę że na tym forum nie ma nikogo kto choćby chciał udzielić informacji na jaki kolwiek temat. Miłego wymądrzania, chyba lepiej sobie sam poradze.

Chłopie, jedna rada. Poszperaj na forum, poczytaj jak niejednego rodaka norweg wyrolował, jakie dawali warunki np. Ferma fretek czy innych zwierzaków koło Figgjo. Jak Polacy u polaka pracowali i mieszkali. Robota na czarno, trzydziestu w jednym małym domku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
flink napisał:
Panicz93 napisał:

Stary...... wierz mi Ci ludzie Cie ostrzegaja!!! Norwegia jest pieknym i bogatym krajem ale my polacy nie mamy lekko. Ja przyjechalem 3 lata temu do firmy ktora wydawala sie byc na poczatek wystarczajaca, teraz sam mam problem ze znalezieniem pracy i mowie po norwesku.

probuje mu to wytlumaczyc....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
BiZi napisał:
Panicz93 napisał:
Nie, mam na myśli prace za najniższą przyjętą w Norwegii krajową przy choćby malowaniu domów u norweskiego pracodawcy. P.S. Norwegia i na czarno...? Chyba wiesz mniej niż ja o tym kraju.

skomentuje to w ten sposob...ehheheheheheheheheheheheheheheheheh hahahahahahah

wystarczy bo mnie brzuch rozbolal....

hmmm .....JEZELI uda Ci sie znalesc prace......na bialo........najnizsza stawka to 139 brutto w budowlance...ALE.........

..i wlasnie tutaj zaczyna sie zabawa...wsrod rodakow jest prawie 20 % bezrobocie ( mowie o tych co mieszkaja juz tutaj dluzej niz 6 miesiecy ) wiec kazdy lapie kazda prace na bialo jaka tylko sie trafi za rozsadne pieniadze, a norweg nie zatrudni golasa z PL bez referencji bo bedzie tanszy o 10 kr na godzinie dlatego ze ma tutaj do wyboru ludzi, ktorzy maja dobre referencje od norweskich pracodawcow ....

lykke til...

BiZi prawde mowi jest coraz gorzej. Ja tez przyjechalem tutaj zafascynowany Norwegia i jakos mi przeszlo po czasie. Wspominales o wyksztalceniu w druga strone co to znaczy ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
Panie budowlaniec a masz może jakieś papierki po norwesku, jakieś maszyny, oraz fach w reku czy robisz wszystko ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
no wozek ma ..prawie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
BiZi napisał:
flink napisał:
Panicz93 napisał:

probuje mu to wytlumaczyc....

A wlasnie............. a propo skoro wszyscy wiemy jak jest i jak jest czaesto gesto zle i biednie w tym kraju mam pytanie KIEDY RUSZAMY NA BARYKADY??? Kto sie pisze? co sadzicie o tym?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
yyyyy taki ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok